İsteğe bağlı ders araçları hangileridir ?

Yayınlanma Tarihi: 21-09-2020

• Anketler:  Herkese açık anketler ya da oylamalar için
  • Arama: Dersiniz içerisindeki İçerikleri aramak için
  • Drop Box: Eğitmen ve öğrenci arasında özel dosya paylaşımı sağlar.
  • Eposta: Dersinizdeki katılımcılara e-posta gönderimi sağlar.
  • Eposta Arşivi: Dersinize gönderilen epostaları arşivlemek için kullanılır.
  • Etkinlik Katılımı: Toplantı ve diğer etkinliklere çevrimiçi kayıdı etkinleştirilebilir.
  • Forum: Belirli bir derse ait forumlar ve konular düzenlenir ve görüntülenir.
  • Harici Araç: IMS Öğrenme Araçlarının dersin içerisinde kullanılabilirliğini sağlamak için .
  • İletişim Formu: Ders içeriği ve işlevselliği ile ilgili geri bildirim yapmak için (Sistem Yöneticileri tarafından etkinleştirildiği takdirde kullanılabilir)
  • Not Defteri: Sakai içerisinde notlandırılan tüm öğelerin dersin karnesi gibi bir sayfada toplandığı araçtır.
  • Ortak Alan: Ders katılımcıların paylaşım yapması için (sosyal ağlarda olduğu gibi)
  • Podcast: Kişisel podcast ve podcast kaynak bilgilerini yönetilir.
  • Sınıf Listesi: Derse kayıtlı öğrenci listesini görüntüler.
  • Web İçeriği: Harici bir web sitesini dersin içerisinden direkt bağlantı yapmak için kullanılır.